Lichtpuntjes

Ondersteuning van kinderen bij verlies

Lichtpuntjes Alphen aan den Rijn

Lichtpuntjes Alphen aan den Rijn

Lichtpuntjes is een initiatief van Stichting Lichtjes in het Donker. Zij organiseert elke maand activiteiten voor kinderen die helpend kunnen zijn bij het omgaan met verlies. Het doel van Lichtpuntjes is om elkaar te ontmoeten en om te weten dat je niet alleen bent. Elke maand kun je bij elkaar komen, praten en luisteren naar elkaar, spelen en creatief bezig zijn. Praten met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt helpt. Je begrijpt elkaar en je hoeft het niet uit te leggen, herkenning geeft rust.

Op school wil je niet anders zijn en pas jij je aan en dat is soms best moeilijk. Hier mag je zeggen wat je moeilijk vindt of waar je boos of verdrietig over bent. Je hoeft het niet altijd uit te spreken; tekenen of schrijven kan ook goed helpen.

Wil je iemand meenemen? Dat mag natuurlijk. De eerste stap kan best spannend zijn.

Over Lichtpuntjes

Mijn stomme rugzak

ik heb een rugzak vol met dingen
die bijna niemand ziet
ik draag boeken en broodjes
maar ook zorgen en verdriet

- gedicht van Floortje Agema

Lees verder

Lichtjes in het Donker

Je bent welkom op de Oosterbegraafplaats in Alphen aan den Rijn voor een bezoek aan ‘Lichtjes in het Daglicht’ van dinsdag 2 t/m zondag 7 november, van zonsopgang tot zonsondergang, om een dierbare overledene te herdenken.

Lees verder

De organisatie

De organisatie van Lichtpuntjes wordt geheel gedragen door vrijwilligers. Zij weten zich ondersteund door een hecht netwerk van partners en sponsoren. Dankzij hun betrokkenheid kunnen de maandelijkse kinderactiviteiten plaatsvinden.

Lees verder

Activiteiten

Lichtpuntjes

Locatie: Uranusstraat 14F (serviceflat de Driehoorne), Alphen aan den Rijn

Locatie: Binnenkort beschikbaar...

Locatie: Binnenkort beschikbaar...