Lichtpuntjes

Kameraadjescontact voor basisschoolkinderen

Lichtpuntjes Alphen aan den Rijn

Lichtpuntjes Alphen aan den Rijn

Lichtpuntjes, van Stichting Lichtjes in het Donker, is bedoeld als een lichtpuntje door het hele jaar heen. Zij organiseert elke maand kameraadjescontact voor kinderen, wat helpend kan zijn bij het omgaan met het verlies van iemand die heel belangrijk voor hen was.

Je mag hier zeggen wat je voelt als je boos of verdrietig bent of wat je moeilijk vindt. Dat is soms lastig op school, bij het sporten of gewoon met je vrienden en vriendinnen. Je wilt niet anders zijn dan zij, dus pas je je aan en dat kan best moeilijk zijn. Samenzijn met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt helpt. Je begrijpt elkaar en je hoeft het niet uit te leggen. Je kunt praten en luisteren naar elkaar, of als je dat niet prettig vindt, kun je ook lekker spelen en creatief bezig zijn. Net wat jij fijn vindt, maar met elkaar en om te weten dat je niet alleen bent in je verdriet. Je leert andere kinderen kennen en soms kunnen er zelfs vriendschappen ontstaan.

Elke maand komen we bij elkaar. Past het een keer niet? Geen probleem. Je komt wanneer het past en als het fijn voelt om te gaan. Wil je iemand meenemen? Dat mag natuurlijk. De eerste stap kan best spannend zijn.

Deelname is geheel kosteloos. Meld je aan via lichtpuntjes@lichtjesinhetdonker.nl.

Over Lichtpuntjes

Het ontstaan

Stichting Lichtjes in het Donker heeft na het ontstaan van het Rouwcafé nagedacht over laagdrempelig kameraadjescontact voor basisschoolkinderen die een dierbare hebben verloren.

Lees verder

Lichtjes in het Donker

Je bent welkom op de Oosterbegraafplaats in Alphen aan den Rijn voor een bezoek aan ‘Lichtjes in het Daglicht’ in de eerste week van november om een dierbare overledene te herdenken.

Lees verder

De organisatie

De organisatie van Lichtpuntjes wordt gedragen door een professional en ervaren vrijwilligers. Zij weten zich ondersteund door een hecht netwerk van partners en sponsoren. Dankzij hun betrokkenheid...

Lees verder

Mijn stomme rugzak

ik heb een rugzak vol met dingen
die bijna niemand ziet
ik draag boeken en broodjes
maar ook zorgen en verdriet

- gedicht van Floortje Agema

Lees verder

Activiteiten

Lichtpuntjes 2023 / 2024

Binnenkort meer informatie over de invulling van Lichtpuntjes.