Fonkelland

Eiland vol lichtpuntjes

Fonkelland Alphen aan den Rijn

Fonkelland is een eiland van rust en van avontuur. Een plek waar je mag praten, lachen, huilen, spelen, delen, dansen en zingen. Een plek waar je jezelf mag zijn en plezier kunt maken met andere kinderen.

Je mag naar Fonkelland wanneer je maar wil! Je kunt er op verschillende manieren komen; met het heen en weer veer, een zelfgemaakt vlot, de wiebelige touwbrug of je kan er naartoe zwemmen. Je kunt ook altijd weer terug naar het vaste land, waar in de veilige haven op jou gewacht wordt door de mensen die van je houden.

Tussen de bergen van boos en de bergen van blij ligt het Tranenmeer en de Verhalenvallei. In de vallei worden rond het kampvuur verhalen verteld. Soms wordt er voorgelezen, een andere keer kletsen we met elkaar over dingen die we beleefd hebben. Als je liever niet wil praten is het misschien gewoon fijn om te luisteren naar de verhalen van andere kinderen. Alles is goed, op Fonkelland hoef je niets wat je niet wil.

Bij de grote Treurwilg is een meer vol tranen; boze tranen, bange tranen, tranen van gemis, tranen van pijn, van verdriet en van blijdschap. Het zijn zoveel tranen dat je er met een bootje op kunt varen. Het Tranenmeer kan nooit overstromen, nieuwe tranen passen er altijd bij, het geeft dus helemaal niets als je moet huilen.

Aan de rand van het eiland staat de vuurtoren. Het licht van de vuurtoren zorgt ervoor dat je het eiland altijd makkelijk kunt vinden, zelfs in het donker. Helemaal bovenin de vuurtorenkamer kun je je terugtrekken als je graag even alleen wil zijn. Er staat een bureau waar je briefjes of gedichten kunt schrijven of mooie tekeningen kunt maken. Je hebt vanuit de vuurtorenkamer prachtig uitzicht over het hele eiland, en met een verrekijker kun je zelfs het vaste land met de veilige haven zien.

De spannendste plek van het eiland is de Wildernis met het Wirwarpad. Daar zie je door de bomen het bos niet meer en kun je makkelijk verdwalen. Gelukkig zijn er op Fonkelland altijd mensen die je willen helpen als je de weg even niet weet.
Middenin het bos, in een grote sterke boom, vind je een boomhut. In dit hutje kun je schuilen, spelen en uitkijken over de Wildernis. Je hoeft niet bang te zijn dat het te donker wordt in het bos, want op Fonkelland zijn overal lichtpuntjes.

In de troosttent liggen zachte kussens, warme dekentjes en een heleboel knuffels waar je troost bij kunt zoeken. Je kunt er muziek luisteren of juist helemaal stil zijn. Als je dat fijn vindt kun je ook door iemand getroost worden. Op Fonkelland zorgen we voor elkaar. Iedereen doet zijn best om ervoor te zorgen dat je je fijn en veilig voelt.

Als je moe bent van alle belevenissen en avonturen kun je uitrusten op het Vuurvliegjesveld; een veld vol bloemen en lekker zacht gras waar je op kan liggen. De vuurvliegjes verlichten het veld als het avond wordt. Op Fonkelland is het donker niet erg; hoe donkerder het is, hoe beter je de lichtpuntjes kunt zien!

Aanmelden Activiteiten