Het ontstaan

van het Rouwcafé

Stichting Lichtjes in het Donker heeft de afgelopen jaren de kracht en de verbinding gezien die de bezoekers ervaren bij de week van Lichtjes in het Donker. Zo werd duidelijk dat er een behoefte was aan een laagdrempelig lotgenotencontact. Vanuit de expertise van Jacqueline Vegt en Trudie Enthoven is hier professioneel mee aan de slag gegaan en zo is het Rouwcafé ontstaan.

Sinds november 2021 vinden er maandelijks bijeenkomsten plaats. Een veilige plek voor volwassenen, van wie een dierbare is overleden. De middag wordt begeleid door een professional en ervaren vrijwilligers.

Iedere maand is er een bijeenkomst met een thema en is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan, ervaringen te delen of alleen te luisteren. Belangrijk is, wat helpt jou? Het Rouwcafé kan hierin steun en troost bieden.

De Organisatie

van het Rouwcafé

Rouwcafe Alphen aan den Rijn

De organisatie van het Rouwcafé wordt geheel gedragen door vrijwilligers. Zij weten zich ondersteund door een hecht netwerk van partners en sponsoren. Dankzij hun betrokkenheid kunnen de maandelijkse bijeenkomsen plaatsvinden en meegroeien met de belangstelling en de behoefte van bezoekers. De stichting ‘Lichtjes in het Donker’ heeft geen winstoogmerk. Zij beschikt over een bestuur, dat zich met name richt op fondsenwerving, beleid en vergunningen:

Voorzitter: Monique Chaudron
Secretaris: Sjoerd van Dok
Penningmeester: Jacqueline Goverse
Lid als initiatiefneemster: Hedi Hegeman
Namens de gemeente: Theo Elstgeest

De projectgroep van Lichtjes in het Donker:

Jacqueline Vegt – vrijwilligerscoördinatie, PR en communicatie
Nel Moerings
Trudie Enthoven

De projectgroep van het Rouwcafé:

Trudie Enthoven - rouw- en verliesbegeleiding
Jacqueline Vegt
Nel Moerings