ERVARINGEN

Ervaring

Fijn gesprek

We zijn overdag geweest tijdens Lichtjes in het Daglicht. We hebben een fijn gesprek gehad met één van de vrijwilligers over ons overleden familielid in Thailand.
Ervaring

Mooi

Heel mooi weer dit jaar! Ik heb voor het eerst foto's ingestuurd van een dierbare. Fijn dat die mogelijkheid er was. Veel hulde aan allen die meewerkte om deze avond bijzonder te maken.
Ervaring

Een mooie en indrukwekkende avond

Wat was het een mooie indrukwekkende avond! Allen die dit mogelijk hebben gemaakt en eraan hebben meegewerkt: heel hartelijk dank!
Ervaring

Emotioneel

Dit was voor mij de tweede keer dat ik de lichtjesavond meemaakte. Ik vond het wel emotioneel, maar erg mooi en hulde aan de vele vrijwilligers!
Ervaring

Goed verzorgd

Wat was het allemaal goed verzorgd. Aan alle vrijwiligers: bedankt dat jullie dit mogelijk maken.
Ervaring

Een prachtig initiatief

Ik was voor de eerste keer aanwezig. Zeer indrukwekkend en een prachtig initiatief!!!
Ervaring

Indrukwekkend

Was weer indrukwekkend! Wat heeft de organisatie hier weer een werk aan gehad. Dank aan iedereen die meegeholpen heeft! Bedankt voor deze mooie herinnering.
Ervaring

Prachtige saamhorigheid

Was prachtig en zeer indrukwekkend! Het mooie zingen in de aula, de lichtjes, overal, en de saamhorigheid. Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.
Ervaring

Een hele fijne avond

Wat ontzettend mooi weer! En wat een geluk dat het zo goed als redelijk droog was. Ja heel mooi en heel fijn deze avond. Met dank aan alle geweldige vrijwilligers!! Jullie zijn echt geweldig.
Ervaring

Bijzonder

Het was weer prachtig. Heel fijn om op deze manier onze dierbare te kunnen gedenken en hen in het licht te zetten. Heel bijzonder blijft het dat jullie het elk jaar voor elkaar krijgen om zelfs voor de kinderen er een prachtig moment van te maken. Bedankt daarvoor.
Ervaring

Hartverwarmend

Net terug van de lichtjes. Was voor onze familie de eerste keer. Wat bijzonder! Ontroerend dat mensen dit doen voor andere mensen. Bedankt lieve mensen, het heeft ons hart verwarmt.
Ervaring

Prachtig, innemend

Prachtig, innemend, met alle ruimte om verdriet toe te laten in een veilige omgeving. Dank jullie wel.
Ervaring

Een mooie avond

Het was weer een hele mooie avond. Bedankt voor de goede organisatie.
Ervaring

Indrukwekkend

Heel erg indrukwekkend. Wat een werk om alles zo mooi te krijgen.
Ervaring

Prachtig

Het was prachtig!
Ervaring

Super geregeld

Het was allemaal super geregeld!
Ervaring

Mooi en bijzonder

Heel mooi en bijzonder.
Ervaring

Het was heel bijzonder

Het was heel bijzonder, wat een werk hebben jullie verzet. Ondanks alles was het heel speciaal. Jullie stonden klaar voor een praatje en alle aandacht. Ook konden wij in alle rust naar onze kleindochter en naar mijn ouders. En de kaarsjes bleven branden want het weer was zo goed en dat was ook een licht van boven wat we meekregen. Bedankt voor alles, dat het op deze manier door kon gaan en toch speciaal.
Ervaring

Onze zoon maakte foto's

Onze zoon Korsjan Punt maakte vaak foto’s tijdens deze avonden. Helaas is hij 16 maart j.l overleden. Een groot gemis voor ons als familie.
Ervaring

In deze tijd

In deze tijd met corona …..wat was het vanmorgen een mooi en dierbaar moment. Lichtjes, bloemen en mooie gedichten onder de beukenboom. Het zonnetje kleurde alles mooi oranje in deze herfsttijd. Drie dierbare mensen verloren afgelopen jaar, maar wat voelden mama, tante Jans en Adri voor even weer heel dichtbij. Een mooi lichtpuntje in deze bizarre tijd, veel dank xxx
Ervaring

Heel mooi

Het was heel mooi en bijzonder om zo onze dierbaren te gedenken. Perfect geregeld over de gehele week.
Ervaring

Onze trouwdag

Zaterdag op onze trouwdag geweest met kinderen en kleinkinderen om mijn vrouw en omama te herdenken. Heel fijne ervaring. Bedankt lichtjes in het Daglicht.
Ervaring

Rust en betrokkenheid

Rust en betrokkenheid
Ervaring

Wij vonden het fijn

Wij vonden het fijn dat er wel iets van LIHD door kon gaan. Wel gek hoor, zo anders. Als bezoeker in de rouw ook zo anders dan vorige jaren dat het wel fijn was dat het nu juist zo anders was. Ik ben ook nog met twee bewoners van mijn werk, met verstandelijke beperking gekomen. Om een brief aan de hemel te maken en kaarsje op te steken. Juist omdat het nu niet zo druk was en in het daglicht was dit voor hen goed te doen. Maar ik miste toch ook de lichtbogen. En jullie!
Ervaring

Lichtjes in het Donker

“Lichtjes in het donker” is voor mij altijd en moment van bezinning. Even stil staan bij hen die we moeten missen. Wie ze waren en waarom we ze missen. In het donker heeft het iets speciaals. Maar ook vandaag, bij daglicht waren de fijne herinneringen er. Even samen met de kinderen gedichten gelezen en gekletst over onze dierbare overledenen. Organisatie bedankt! Desondanks hoop ik voor volgens jaar weer op een traditionele “Lichtjes in het donker”.
- Noël
Ervaring

Ondanks dat het nu niet donker was

Ondanks dat het nu niet in het donker was, was het toch weer een mooi moment om hier bij stil te staan. Het geeft weer een goed gevoel om hierbij aanwezig te mogen zijn. Dank jullie wel dat het op deze manier kon en hopelijk volgend jaar weer.
Ervaring

2020 zal het jaar worden

2020 zal het jaar worden waarin ik voor de laatste keer mijn moeder kan bezoeken. Ik zie daar erg tegen op. Maar doordat er zoveel warmte en aandacht is vanuit Lichtjes in het Donker, voel ik mij toch enigszins gesteund en getroost. Ook in alle voorgaande jaren. Dank daar voor.
Ervaring

Het was de eerste keer

Het was de eerste keer om de lichtjesavond mee te maken. Het was echt indrukwekkend. Zeer goed georganiseerd! Complimenten voor alle mensen die het mogelijk hebben gemaakt. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij.
Ervaring

Heb mogen zingen

Heb mogen zingen met ons Pop-in koor. Maar zelf ook met verlies te maken, wat is deze avond warm! Mooi en respect voor alle vrijwilligers, die alles zo mooi hebben aangekleed en met kaarsjes en een kopje koffie hebben waar gemaakt. Een warm welkom! En het geeft echt ook een verbonden gevoel, met elkaar verlies en troost te kunnen delen op wat voor manier dan ook deze avond. Bedankt iedereen! Op dit mooie kerkhof een mooie ervaring!
- Linda
Ervaring

Prachtige ervaring

Prachtige ervaring, ik was er voor het eerst, wel jammer dat een gedeelte weinig lichtjes had zijde aan het meer. Mooie opzet en keurig en liefdevol gedaan.
- Soraya
Ervaring

Wat een fijne en warme sfeer

Wát en fijne warme sfeer ben voor het eerst geweest. Top organisatie!!! Heel erg bedankt.
Ervaring

Serene rust

Prachtig was het zo’n serene rust ondanks zoveel mensen. Het voelt warm waar velen samen komen om hun geliefde te herdenken. Verhalen van mensen die los komen…het is prachtig. Top organisatie.
Ervaring

We vonden het prachtig

We vonden het prachtig! Alle lof aan de organisatie! De dans van SoofIt. De bloemen. De bloembollen. Chocomelk. De muziek. Verlichting en overal kaarsen. Geweldig!!! Zulke mooie dingen zijn er geregeld. Bravo aan de organisatie! Een mooie herdenking van onze lieve familie en vrienden.
Ervaring

Eerste keer

Het was onze eerste keer om naar lichtjes in het donker te gaan. Wat hebben jullie het mooi gedaan. Een lantaarntje in de herinneringsboom voor onze dochter Sarah en haar foto gezien in Herinnering in Beeld. Het was heel fijn en mooi dit. Volgend jaar zijn wij er zeker bij.
Ervaring

Het was weer goed

Het was weer een goed georganiseerde avond. Fijn dat dit mogelijk wordt gemaakt door allen die hier aan meewerken. Dank!
Ervaring

Wederom zeer indrukwekkend

Wederom zeer indrukwekkend! Erg mooi om met zoveel mensen een geliefde te herdenken. Alle vrijwilligers bedankt voor deze mooie avond!
- Bianca
Ervaring

Dit was de eerste keer

Dit was de eerste keer dat ik met mijn gezin erbij was. Mijn moeder is op 17 april 2019 overleden. Het was heel indrukwekkend en het is heel mooi opgezet. Heel fijn dat dit door jullie als organisatie gedaan kan worden. Donatie is uiteraard gedaan !!
Ervaring

Bijzondere ervaring

Wat een bijzondere ervaring om in het herfstige duister omringd door al die lichtjes te mogen zingen. Intiem, warm en liefdevol voelde het.
Ervaring

Herdenken

Een hele fijne avond om met zo velen mijn lieve en veel te vroeg overleden vrouw te herdenken.
Ervaring

Een warm hart

Geweldig, wat een warme avond (ondanks de kou). Indrukwekkend en zo mooi. Fantastisch georganiseerd en zo mooi geregeld. De lichtjesboom, bloemenhart, herinneringscarrousel en hemelpost, het was meer dan liefdevol. Ik denk hier met een warm hart aan terug.
Ervaring

Saamhorigheid

Wat een mooie avond! Ik heb licht, ruimte, intimiteit, verdriet, donker en saamhorigheid ervaren. Heel veel dank aan alle vrijwilligers die dit met elkaar op een zorgvuldige manier mogelijk maken.
Ervaring

Volgend jaar weer

Ik vond de opening wel mooi. Alleen waren er weinig dingen die ik 2 jaar geleden wel heb gezien, maar vond het wel leuk en weer gezellig en mooi gemaakt op het begraafplaats. Ik hoop volgend jaar wel op een luchtballon met vuur erin dat zou wel mooi en leuk zijn. Volgend jaar zijn we er weer.
Ervaring

Herdenken

Het was mooi om met vrienden mijn geliefde te herdenken.
Ervaring

A very beautiful experience

Was our first time and must say it was a very beautiful experience and everything was done well. Thanks.
Ervaring

Zoveel lichtjes en kaarsjes

Voor de eerste keer geweest. Ik vond het zeer indrukwekkend. Zoveel lichtjes en kaarsjes. Iedereen kwam daar voor iemand die ze verloren hebben. Iedereen in en met z’n eigen gedachten. Gedichtjes lezen, laten voorlezen of zelf voorlezen. Een gedichtje die mijn zus en ik voorlazen toen onze broer werd gecremeerd, liet ik voorlezen. Het werd mooi gedaan, het kwam weer hard binnen. Zo zie je maar weer, rouwen doe je in je eigen tempo. Alle dank naar de vrijwilligers die het zo mooi hebben gedaan.
Ervaring

Het was weer geweldig!

Het was weer geweldig! Gelukkig beter weer dan vorig jaar! Waardering is groot voor de vrijwilligers die dit mogelijk maken!!
- Sylvia
Ervaring

Moment van bezinning

Ga al voor de 7 keer, iedere keer weer bijzonder. Moment van bezinning. Ook goed om te zien dat zo velen hier gebruik van maken dus voldoet het in een behoefte. Organisatie weer bedankt.
- Ton
Ervaring

Wat een mooie belevenis

Voor mijn moeder en mij de eerste keer. Wat een mooie belevenis! Mijn moeder heeft haar brief aan haar zoon voorgelezen wat haar heel goed heeft gedaan. Dank aan allen voor deze avond.
Ervaring

Hartverwarmend

Wat was het hartverwarmend! De eerste keer dat ik er was maar zeker niet de laatste! Wat hebben de vrijwilligers hier een tijd en energie in gestoken! Bedankt hiervoor.
- Bianca
Ervaring

Wederom indrukwekkend

Het was wederom weer zeer indrukwekkend. Zoals onze burgemeester in haar opening zei is het een avond met een lach en een traan en dat was het zeker. Voelde me weer even dicht bij onze dochter. Mijn complimenten en dank voor de organisatie en de vrijwilligers.
- Ruud
Ervaring

De vijfde keer

Ik ben gisteren voor de 5e keer geweest. Deze keer was het heel speciaal voor me omdat ik nu voor mijn kleinzoon kaarsjes (Lichtjes) ontsteekt. Zoals altijd zag het er allemaal weer prachtig uit. Vrijwilligers heel erg bedankt.
Ervaring

Het was voor mij de eerste keer

Het was voor mij de eerste keer dat ik erbij was en ik vond het prachtig! Mooie vriendelijke mensen ontmoet! En zelf een bijdrage mogen leveren door er te zingen!
Ervaring

Voor het eerst

Ik was voor het eerst, het was heel mooi om zo stil te staan bij degenen die we missen.
Ervaring

Voor de derde keer

Ik ben voor de derde keer met mijn kleindochter geweest. Het zag er weer prachtig uit. Met dank aan al die vrijwilligers.
Ervaring

Een mooi initiatief

Heel mooi initiatief en hartverwarmend! Voor mijn gevoel even dichter bij mijn pa en ma!
- Andrea
Ervaring

Prachtig verlicht

Wat was het prachtig verlicht. Veel sfeer, liefde, en mooi dat er zoveel mensen op af komen. Mooi initiatief.
- Denise
Ervaring

Mooi initiatief!

Mooi initiatief! Heb ervan genoten. Even stilstaan bij de pijn en verdriet van het missen van onze dierbaren.
- Rita
Ervaring

Een prachtige avond

Was weer een prachtige avond. Helaas liepen wij net steeds het gezang mis waardoor ik iets minder sfeergevoel had als vorig jaar. Deze neemt je namelijk echt mee naar een hoger niveau van rust om je gemis te delen en te aanvaarden. Maar de lichtjes waren weer prachtig en volgend jaar komen wij weer. Een mooie manier om stil te blijven staan aan allen die wij missen.
- Rianne
Ervaring

Indrukwekkend, hartverwarmend, mooi initiatief

Indrukwekkend, hartverwarmend, mooi initiatief in Alphen aan den Rijn. En chapeau voor al de vrijwilligers die hier hun steentje aan hebben bijgedragen!
Ervaring

Wat bijzonder allemaal

Wat bijzonder allemaal. Ik vond het heel indrukwekkend en zal hier zeker vaker bij zijn. Het moet voor de organisatie enorm veel werk geweest zijn om alle lampjes te plaatsen. Ik heb daar echt veel bewondering voor. Dank jullie wel.
Ervaring

Veel grootser en minder intiem

Veel grootser en minder intiem dan ik verwacht en gehoopt had. De lampjes gaven een mooie sfeer, maar door de drukte kon ik daar weinig van genieten. Niet voor mij deze avond.
- Anna
Ervaring

Een prachtige avond

Een prachtige avond! Mooi om nog eens extra bijzonder te herdenken. Ook mijn dochter van 5 vond het erg mooi. Ze keek haar ogen uit.
- Saskia
Ervaring

Verbinding door de liefde

De verbinding door de liefde blijft... zo voelbaar op op deze avond, een hartverwarmende avond, een dank je wel uit het hart aan een ieder die hieraan bijgedragen heeft.
Ervaring

Volgend jaar zeker weer!

Wat een prachtige gebeurtenis! Supermooi. Volgend jaar zeker weer!
- Sandra
Ervaring

Mooi

Het was heel erg mooi. Al die lichtjes om onze oma, opa en mams te gedenken.
- Ineke
Ervaring

Prachtig initiatief

Wat een prachtig initiatief, Alphen kan er trots op zijn! Dank.
Ervaring

Super ervaring

Wat fijn dat dit kan en mag. Super ervaring en een mooie avond om onze dierbaren te herdenken.
- Esther
Ervaring

Prachtig

Wat een prachtig gezicht al die lichtjes in het donker! Ik kom vaker op de begraafplaats maar de 1e keer met lichtjesavond. Eén woord ‘Prachtig’!
Ervaring

Wow! In één woord!

Sprakeloos. Mooi geregeld en een mooie avond om al onze dierbaren te herdenken.
- Marije
Ervaring

Heel indrukwekkend en super georganiseerd

Heel indrukwekkend en super georganiseerd. Dank lieve mensen. X
- Elvira
Ervaring

Het was prachtig

Het was prachtig. Heel bijzonder om zo je dierbaren te mogen herdenken. Dank voor de vrijwilligers.
- Dora
Ervaring

Wat een prachtige en bijzondere avond

Wat een prachtige en bijzondere avond hebben wij dankzij jullie vrijwillige inzet weer mogen ervaren. Wat een saamhorigheid, liefde en licht, zie en voel je bij iedereen. Super fijn om op deze manier al je dierbaren te mogen herdenken.
- Loes
Ervaring

Wat een prachtige avond

Wat een prachtige avond en met zoveel aandacht verzorgd. Samen te zijn en je verdriet en herinneringen delen met anderen voelt als een warme deken.
- José
Ervaring

Goed georganiseerd

Het is goed georganiseerd verder zeer mooi hoe iedereen op zijn eigen manier herdenkt.
Ervaring

Wat een prachtige avond

Wat een prachtige avond. Wat een werk is er verzet door alle vrijwilligers. Mooi om zo de liefste die je mist in het licht te zetten.
- Helen
Ervaring

Sterrenpracht

Wat is het fijn om met elkaar onze geliefden te gedenken. En vanavond is er licht op de begraafplaats en ook aan de hemel (een sterrenpracht).
Ervaring

Belangstelling

Wat veel belangstelling! Jullie van de organisatie doen ’t allemaal niet voor niets! Dank er voor!
Ervaring

Allemaal samen

Dit vind ik heel mooi. Je bent allemaal samen en dat geeft houvast en het gevoel dat je niet alleen bent.
Ervaring

Belangrijk

Zo belangrijk zo’n gebeurtenis om stil te staan wat al die overledenen voor ons hebben betekent en nog betekenen.
Ervaring

Op een andere manier beleven

Dank jullie wel dat er wederom zo’n moment mogelijk wordt gemaakt om het verlies op een andere manier te beleven en vooral te mogen delen.
Ervaring

Prachtig verlichte begraafplaats

Heel bijzonder om zo’n prachtig verlichte begraafplaats te mogen bezichtigen en bovenal dat je je overleden dierbaren mag herinneren.
Ervaring

Volgend jaar weer

Heel mooi om dit mee te maken, wij waren hier voor de eerste keer en volgend jaar zeker weer!
Ervaring

Creatief en bijzonder

Mooie avonden waarin op een creatieve bijzondere manier aandacht wordt besteed aan het herdenken van overledenen.
Ervaring

Verdriet kwijt

Het was voor ons de eerste keer maar ik kon mijn verdriet kwijt. Wat is dat mooi zo’n avond. Dank jullie wel.
Ervaring

Zoveel aandacht

Wat een prachtige avond! Bedankt voor zoveel aandacht.
Ervaring

Indrukwekkend

Ik vond het heel indrukwekkend.

Deel je ervaring

Hoe heb je Lichtjes in het Donker ervaren?
Mail naar: info@lichtjesinhetdonker.nl en we voegen je ervaring toe aan deze website.